Történetünk Történetünk

Valamikor 1999-ben kezdődött, mikor három fiatal gimnazista úgy döntött, hogy megkísérlik a lehetetlennek látszó feladatot„A Pink Floyd élő visszhangjai”

Történetünk valamikor 1999-ben kezdődött, mikor három fiatal gimnazista úgy döntött, hogy megkísérlik az akkor lehetetlennek látszó feladatot és alkotnak egy zenekart, mely kizárólag Pink Floyd szerzemények előadását tűzi ki célul. Ez volt az Echoes of Pink Floyd. A megalakulást gyors sikerek követték, hiszen egy éven belül már lehetőség kínálkozott az After Crying koncertje előtt nagyszínpadon, a Petőfi Csarnok deszkáin bizonyítani a vállalkozás életképességét. Az elkövetkezendő tíz évet főként személyes hangulatú klubkoncertek határozták meg, bár 2006-ban alkalmuk nyílt önálló esttel fellépni a Művészetek Palotájában is.

Vetítés, lézer, fények...

Tíz év után elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy más léptékben kezdjünk gondolkodni, szem előtt tartva a Pink Floyd méltán híres, látványos koncertjeit. Bár nem feledhettük elődzenekarunk erényeit, be kellett látnunk hogy a Pink Floyd zenéje olyasfajta előadásmódot érdemel meg mind látvány, mind hangzás terén melyet most már csak úgy tudunk megteremteni, ha az alapoktól ujjászervezzük zenekarunkat. Így született meg a Keep Floyding. A kezdeti nehézségek ellenére a megváltozott szemléletmód végül meghozta számunkra eredményét.

Állandó hang és fénytechnikussal a hátunk mögött végre kisebb és nagyobb színpadokon egyaránt meg tudtuk teremteni azt a hangulatot amelyet elképzeltünk. Hazai viszonylatban elég csak az egyre népszerűbbé váló, teltházas sörsátras koncertjeinkre gondolni, vagy a Művészetek Palotájában megrendezésre került 2012-es, dupla teltházas koncertünket megemlíteni. Látványban és hangzásban törekszünk arra, hogy minden koncerthelyszínből kihozzuk a legtöbbet. Vetítés, lézer, fények – minden olyan eszköz rendelkezésünkre állhat ahhoz, hogy megidézzük a legendás koncerteket.

Látványvilág és hangzás

Mindannyiunknak személyes élménye és érzései vannak a Pink Floyd zenéjével kapcsolatban, ebből adódóan sosem feledtük el miért csináljuk és mihez kell tartanunk magunkat a jövőben: minél több ember számára minél jobb minőségben elvinni ezt a csodálatosan sokszínű zenei világot és élményt. Nem elég a lenyűgöző színpadi látványvilágra és hangzásra törekedni, mindig szem előtt kell tartanunk azokat az értékeket, amiért elkezdtük valaha.

A Pink Floyd a szemünkben nem pusztán pár híres koncertfelvétel, hanem egy páratlanul színes zenei utazás, amelynek minden korszaka – beleértve az egyes tagok szólómunkásságát - megkívánja, hogy időről időre felelevenítsék azt. Ilyenformán tekintünk erre egyfajta küldetésként is és aki ellátogat a koncertjeinkre, sosem tudhatja mikor hallhatja élőben valamely méltatlanul elfeledett kedvencét.

"Szó szerint lehengerlő lendületbe jött tehát az a csapat, mely néhány éve még nyilvánosan vallott a megtorpanás súlyosságáról. A tagság felfrissítése, a valódi profizmus rendszerbe építése és egy remek hangmérnök (Prohászka Ferenc) kellett mindehhez, így 2010 vége óta újra remekül fut a szekér, mára pedig szinte magától értetődő, hogy a produkciónak saját látványfelelőse is van. (Németh Zoltán)"
Koroknai Balázs, Shock! magazin