Sajtó Sajtó

Ha a vállalkozás a zenészek részéről bátor és talán kockázatos volt, a közönség számára a dolog már viszont "csak" a zsigeri élmény, a másfél órás zene-kaland, izgalmas és személyes utazás.

Rólunk írták

Keep Floyding az A38-on Keep Floyding az A38-on

Ha a tribute bandák kerülnek szóba, akkor azokról szinte mindenkinek van véleménye pro vagy kontra. Szinte mindig felmerül a kérdés, hogy mi szükség rájuk, főleg, ha épp aktív csapatok iránt tisztelgő zenekarokról van szó.
tovább olvasom...
A tribute műfaj nagyon hasonlít a klasszikus zenére. A tribute műfaj nagyon hasonlít a klasszikus zenére.

Még a 2000-es évek elején történt, hogy a Moszkva tér környékén furcsa plakátra lettem figyelmes. A Jókai-klub hirdetett egy eseményt, méghozzá progresszív-rock tribute fesztivált. Nem volt ez mindennapi dolog akkor Magyarországon. (Most jut eszembe, ma sem az!)
tovább olvasom...
Tégla vagy te is - KF a Városligetben Tégla vagy te is - KF a Városligetben

Egy kiváló koncertélménnyel lett gazdagabb aki tegnap a Városligetben megnézte-hallgatta a Keep Floyding műsorát. Az apropó adott: egy kis bemelegítés az augusztus 25-ei nagy koncert előtt - ami nem kis kockázatvállalást, bátorságot is mutat: teljes egészében bemutatni egy klasszikus darabot amit pár hét múlva teljes pompájában (vélhetőleg) tökéletes zenei- és látványvilággal kaphatunk meg magától a szerzőtől...
tovább olvasom...
Keep Floyding koncert a MÜPÁ-ban Keep Floyding koncert a MÜPÁ-ban

Amikor az első képet feltettem a Keep Floyding – The Living Pink Floyd Experience koncertjéről, amelyet a Művészetek Palotája fantasztikusan felszerelt Fesztivál Színházában láthattunk, hallhattunk (a szerencsések, mint magam is, feladatom lévén, kétszer is, hiszen, sikerült kétszer megtölteni a házat), szóval, amikor az első képet feltettem az együttes előadásáról, akkor csak annyit írtam: "Tökéletes fények, tökéletes hang, tökéletes látvány, tökéletes előadás – világszínvonalú show."
tovább olvasom...
Pink Floyd hangról hangra Pink Floyd hangról hangra

Viszonylag ritkán lát az ember világszínvonalú hazai könnyűzenei produkciót, voltaképp nem is értem, hogy a már több mint három éve ebben a felállásban játszó Keep Floyding miért nem ismert szélesebb körökben. Illetve értem, de ebbe most ne menjünk bele.
tovább olvasom...
Elvarázsolta a közönséget a Keep Floyding Elvarázsolta a közönséget a Keep Floyding

A Pink Floyd ugyan soha nem lépett fel hazánkban, a hazai rajongók azonban egy igazi kinccsel büszkélkedhetnek: a Keep Floyding tribute zenekarral.
tovább olvasom...
Értelmet nyert a tribute - Keep Floyding vs Lézerszínház a MOM-ban Értelmet nyert a tribute - Keep Floyding vs Lézerszínház a MOM-ban

Sokszor morfondíroztunk mi már ezen a fórumon a tribute zenekarok létjogosultságának ügyében. Miért jó eljátszani valakinek a dalait úgy, hogy közben próbáljuk az eredetihez minél hasonlóbban előadni, de tökéletesen úgysem sikerül? Nos, a Keep Floyding kedden megmutatta a tribute értelmét a MOM Kulturális központban, igaz nem voltak egyedül.
tovább olvasom...